Acupunctuur

Acupunctuur is een onderdeel van de Traditionele Chinese Geneeskunde (TCG).

In de TCG werkt men vanuit de gedachte dat lichamelijke en geestelijke klachten worden veroorzaakt door 

verstoringen in de energiehuishouding van het lichaam. Met acupunctuur worden deze verstoringen hersteld. Zo

zet acupunctuur het lichaam en de geest aan zichzelf te genezen.

Naalden

De bekendste vorm van acupunctuur is de behandeling met dunne naalden. De acupuncturist plaatst de naalden op bepaalde acupunctuurpunten in uw lichaam. Deze punten bevinden zich op de meridianen. Meridianen zijn kanalen in het lichaam waarlangs de energie circuleert. Door de manier waarop de naald wordt aangebracht, beïnvloedt de acupuncturist de energiestroom van die meridiaan. Zo reguleert hij de energiestromen in uw lichaam, waardoor:

  • een betere doorstroom van energie ontstaat
  • een energieblokkade verdwijnt
  • energie toeneemt of verplaatst wordt naar een gebied dat te weinig heeft
  • de kwaliteit van de energie verbetert

Tijdens de behandeling gaat de energie in uw lichaam weer stromen. Dit merkt u aan een licht tintelend of juist een zwaar gevoel rondom de naalden. Soms straalt het gevoel uit langs de meridiaan. Dit gevoel wordt Qi genoemd en duurt maar even. De naalden blijven ongeveer twintig minuten zitten.

Voeding

Gezonde voeding is belangrijk binnen de TCG. De acupuncturist kan uw behandeling aanvullen met een (tijdelijk) voedingsadvies.

Moxa

Moxa is een ander woord voor gedroogd bijvoetkruid (artemisia vulgaris). Bij een behandeling met moxa worden de acupunctuurpunten met dit kruid verwarmd. Zo wordt energie toegevoegd op die punten.


Mw. MFP Dacar is officieel geregistreerd als acupuncturist in het AGB-register sinds 1995 onder nummer 90022136 en lid van de branchorganisatie Nederlandse Vereniging voor Acupunctuur.

Heeft u klachten waarvan u denkt dat acupunctuur de oplossing kan zijn? Maak hier een afspraak en ervaar onze werkwijze.

Praktijk Dacar is officieel geregistreerd als zorgverlener in het BIG-register en het Centraal Kwaliteitsregister, in het AGB-register onder M.F.P. Dacar wat betreft Fysiotherapie, Acupunctuur en Toegepaste Kinesiologie, als Registertherapeut BCZ in het RBCZ-register en bij de SCAG. Wij zijn aangesloten bij het Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie KNGF-KRF, Nederlandse Vereniging voor Acupunctuur NVA, Landelijke Vereniging Natuurgeneeskundige Therapeuten LVNT, VECOZO en VEKTIS. Praktijk Dacar is ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder nummer 14116389.
© Praktijk Dacar -